Haven Rotterdam investeert fors in infrastructuur en digitalisering

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Havenbedrijf Rotterdam zag de overslag in het eerste halfjaar met 3,4 procent stijgen naar 240,7 miljoen ton. De financiële resultaten waren navenant. De omzet pluste met 4,0 procent en het resultaat voor belastingen met 7,0 procent naar 134,8 miljoen euro. Dit schept ruimte voor forse investeringen in infrastructuur en digitalisering.

“Het gaat goed met de overslag in de haven, met name in het strategisch belangrijke marktsegment containers", zei ceo Allard Castelein bij de presentatie van de halfjaarcijfers. "De financiële resultaten van het Havenbedrijf zijn goed. Daardoor kunnen we blijven investeren in de haven, in fysieke infrastructuur én in digitale oplossingen voor handel en logistiek.”

Met 177,1 miljoen euro bleef het investeringsniveau in het eerste halfjaar hoog. Het Havenbedrijf werkt onder meer aan het verhogen van de betrouwbaarheid in de logistieke keten. In mei werd de eerste paal geslagen voor de Container Exchange Route. De aanleg van het Theemswegtracé, waarbij een gedeelte van de havenspoorlijn wordt omgelegd, ligt op schema.

De digitale transformatie van haven en logistiek staat hoog in het vaandel. Dit verhoogt niet alleen de efficiency in de grote handelsroutes, maar zorgt ook voor lagere kosten en CO2-reductie. Een van de projecten is de met sensoren volgehangen Container 42 die een twee jaar durende wereldreis maakt. Met behulp van de real-time informatie kunnen wachttijden worden verminderd en aanleg-, laad-, los- en vertrektijden worden geoptimaliseerd. De haven past de verzamelde inzichten toe om zijn concurrentiepositie verder te versterken.

Energietransitie

Ook op het terrein van de energietransitie is vooruitgang geboekt. Zo toont het bedrijfsleven veel interesse om deel te nemen aan het Porthos-project voor opslag van CO2 in lege gasvelden onder de Noordzee. Vorige maand liet H-Vision zien dat het haalbaar is om op grote schaal CO2-neutraal geproduceerde waterstof - zogenoemde 'blauwe' waterstof - toe te passen in industriële processen. Hiermee kan de uitstoot van CO2 nog vóór 2030 met twee tot vier megaton omlaag.

Castelein plaatst een kanttekening bij de CO2-heffing in het Klimaatakkoord van het kabinet. “De voorgestelde clusterbenadering, de focus op infrastructuur en op waterstof bieden kansen voor de industrie in Rotterdam. Echter, we vinden het van groot belang dat de invoering van een CO2-heffing gelijk op gaat met het realiseren van noodzakelijke fysieke infrastructuur opdat bedrijven mogelijkheden geboden krijgen om hun CO2-footprint te kunnen verlagen."

Door de gespannen handelsrelatie tussen de VS en China en de aanhoudende onzekerheid over de invoering van handelstarieven na Brexit, verwacht Castelein voor het tweede halfjaar "een lichte afzwakking van de groei in goederenoverslag". 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland