Haven en waterschappen akkoord over levering schoon water

Auteur: Lennart Kik | Publicatiedatum:

Waterschap Hollandse Delta, het Hoogheemraadschap van Delfland en Havenbedrijf Rotterdam hebben een ‘Overeenkomst Zoetwaterleverantie Brielse Meer/Bernisse’ gesloten. Het akkoord regelt de onttrekking van het zoet water van het Brielse Meer voor het haven- en industriegebied en beide waterschappen

De nieuwe overeenkomst komt in de plaats van de eerdere afspraken uit 1988. “Het hebben van een zoetwatervoorziening in de nabijheid van ons haven- en industriegebied is een belangrijk voordeel voor de industrie in de haven. Deze overeenkomst is belangrijk voor de verdere duurzame ontwikkeling”, zegt Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf Rotterdam.

Kwetsbaar 

Het Brielse Meer krijgt zijn zoet water via het inlaatpunt Bernisse. Dit inlaatpunt is kwetsbaar voor zoutindringing. Door de klimaatverandering zal deze kwetsbaarheid nog toenemen. Het Havenbedrijf en de waterschappen willen nu een tweede zoetwaterinlaatpunt - de zogenoemde Inlaatsluis Spijkenisse - ontwikkelen om de leveringszekerheid van zoet water te vergroten.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 1-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland