Harlingen verlengt baggercontract met De Boer

Wethouder Maria le Roy en Kees van der Graaf bezegelen de samenwerking (foto: Joachim de Ruijter)

Branche: Baggeren, Havens | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De gemeente Harlingen en Baggerbedrijf De Boer uit Sliedrecht hebben een vijfjarig onderhoudsbaggercontract gesloten voor de Friese zeehaven.

“Wij zijn ontzettend trots dat we opnieuw aan de slag mogen voor Harlingen”, zegt Kees van de Graaf, directeur van Baggerbedrijf De Boer. “De samenwerking met deze opdrachtgever loopt al sinds de start van de onderneming, veertig jaar geleden. Sleephopperzuiger ‘Adelaar’ is sinds die tijd regelmatig in de haven om de werkzaamheden uit te voeren. Deze opdracht onderstreept nog maar eens dat langjarige onderhoudscontracten de focus zijn en blijven voor ons bedrijf.”

Laagzwavelige diesel

In de aanbesteding bleek Baggerbedrijf De Boer als economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) uit de bus te komen, waarbij gekeken is naar de inschrijfsom in combinatie met de kwaliteitscriteria op het gebied van de CO2-prestatieladder en het gebruik van diesel met een laag zwavel gehalte (ULSD). Het baggercontract loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 en kan daarna met maximaal vijf jaar verlengd worden.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 09-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland