Hanseaticsoft klaar voor MRV-regelgeving

Branche: Toeleveranciers | Auteur: Jan Spoelstra | Publicatiedatum:

Om te voldoen aan de MRV-regelgeving van de IMO moeten reders deze zomer hun schepen uitrusten met software die nauwkeurig het brandstofverbruik per vervoerde ton-kilometer berekent.

Reders ontkomen er niet aan om nauwkeurig te monitoren hoeveel brandstof ze verbruiken en hoeveel CO2 ze uitstoten. Vooruitlopend op de MRV-regelgeving van de IMO, ontwikkelde Hanseaticsoft al in 2016 een softwarepakket voor alle partijen die betrokken zijn bij het scheepsmanagement, dat alle relevante data publiceert in een overzichtelijk rapport. Softwarepakket ‘Cloud Fleet Manager’ zorgt ervoor dat reders nog voor augustus dit jaar kunnen voldoen aan de MRV-regelgeving, wanneer gecertificeerde monitoringsystemen al verplicht zijn op schepen boven een brutotonnage van 5.000 ton.

Vanaf 1 januari 2018 kunnen zeeschepen inspecteurs op de valreep verwachten die snel willen kunnen inzien of reders hun brandstofgebruik en uitstoot monitoren, en of ze protocollen op de plank hebben liggen om deze te reduceren. Cloud Fleet Manager zorgt voor geldige rapportages voor de inspectiediensten, waarin verschillende gegevens worden meegewogen. Het gaat dan om havens van vertrek en aankomst, aankomst- en vertrektijden, hoeveelheid lading, hoeveelheid verbruikte brandstof van iedere soort, CO2-uitstoot en afgelegde afstand.

Gebaseerd op deze gegevens, die Cloud Fleet Manager combineert met bunkergegevens, ontstaat een nauwkeurig beeld van de CO2-prestaties van een zeeschip. Prestaties die bovendien op elk gewenst moment in te zien zijn door personeel aan de wal.

Lees meer over Hanseaticsoft

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland