HAL neemt Nieuw Statendam in ontvangst op werf Fincantieri

Branche: Cruise | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Holland America Line heeft de 'Nieuw Statendam' in ontvangst genomen op de Fincantieri werf in Marghera. De Nieuw Statendam, het vijftiende schip in de vloot van HAL, vaart 1 december vanuit Venetië naar Civitavecchia. Daar vertrekt het schip op 5 december voor zijn Premier Voyage met gasten in de richting van het Caribisch gebied.

Tijdens de overhandigingsceremonie bedankte Orlando Ashford, president Holland America Line, Fincantieri en de eigen teamleden. "Zij hebben hard gewerkt om een schip op te leveren dat er nog verbluffender uitziet dan we hadden verwacht. De Nieuw Statendam vertegenwoordigt onze voortdurende evolutie van het toevoegen van nieuwe ervaringen, terwijl we de eigenschappen behouden waarmee Holland America Line de nummer 1 in premium cruisen is geworden."

Eerst naar Caribisch gebied

Na haar trans-Atlantische oversteek vanuit Civitavecchia brengt de Nieuw Statendam een volledig seizoen door in het Caribisch gebied met cruises vanuit Fort Lauderdale. De officiële doopceremonie van vindt daar plaats op 2 februari.

Het schip gaat in mei naar Amsterdam, haar thuishaven voor de zomer. Vanuit hier worden cruises gemaakt naar Noord Europa, de Baltische Staten en IJsland. In september worden Middellandse Zee cruises gemaakt vanuit Civitavecchia.

Pinnacle-klasse

Het 99.202 ton zware schip biedt plek aan 2666 gasten en is de ultieme uiting van het Holland America Line merk. Het schip biedt binnen haar 1377 gastenverblijven speciale staterooms voor gezinnen en alleenreizenden.

Een groot deel van het scheepsontwerp is gelijk aan de 'Koningsdam', het eerste Pinnacle-klasse schip. De Nieuw Statendam heeft exclusieve openbare ruimtes en een eigen stijl gecreëerd door de vooraanstaande hospitality ontwerper Adam D. Tihany en ontwerper en architect Bjørn Storbraaten. Het schip beschikt over grote met licht gevulde ruimtes en weelderige interieurs geïnspireerd op de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland