Grote opdracht Van Oord voor LNG-project in Mozambique

Branche: Offshore | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Samen met de Frans/Amerikaanse (maritieme) aannemer TechnipFMC heeft Van Oord de opdracht gekregen voor het Area 1 Golfinho Atum LNG-ontwikkelingsproject in Mozambique. Het project heeft een contractwaarde van meer dan 1 miljard dollar.

Opdrachtgever is Anadarko Moçambique Área 1, een volledige dochter van Anadarko Petroleum Corporation. Het gaat om een EPCI-contract voor de engineering, inkoop, bouw en installatie van de onderzeese offshore-systemen. Van Oord voert de werkzaamheden in ondiep water uit, terwijl TechnipFMC verantwoordelijk is voor de werkzaamheden in dieper water.

"We zijn er trots op om deel uit te maken van dit prestigieuze project en we kijken uit naar de samenwerking met TechnipFMC om deze belangrijke energie-infrastructuur te ontwikkelen voor Anadarko en waardoor Mozambique zijn natuurlijke energiebronnen kan ontsluiten", zegt Maurits den Broeder, managing director Van Oord Offshore.

Het door Anadarko geleide LNG-project wordt de eerste onshore LNG-faciliteit van Mozambique en zal aanvankelijk bestaan uit twee LNG-fabrieken met een capaciteit van 12,88 Mtpa ter ondersteuning van de ontwikkeling van de Golfinho/Atum-velden die binnen het Offshore Area 1 gebied.

De komende maanden staan in het teken van de projectvoorbereiding. Voor de werkzaamheden gelden strenge milieu- en omgevingseisen. Van Oord vindt het bijzonder belangrijk om alle mogelijkheden om de impact op de omgeving te beperken en te beheersen, en om positieve milieu- en maatschappelijke voordelen te bevorderen. De uitvoering begint in 2021.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland