Grootste halfafzinkbare kraanschip ter wereld nadert voltooiing

Branche: Offshore | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op de werf van Sembcorp Marine in Singapore wordt de laatste hand gelegd aan de Sleipnir. Over enkele maanden zal het grootste halfafzinkbare kraanschip ter wereld de vloot van Heerema Marine Contractors komen versterken. 

De Sleipnir is ontworpen om wereldwijd zware offshore hijswerkzaamheden uit te voeren. Het schip is voorzien van twee kranen met elk een hijscapaciteit van 10.000 mT en een versterkt dekoppervlak dat 220 meter lang is en 120 meter breed. Dat maakt dit schip het grootste kraanschip ter wereld.

De twee kranen kunnen zware objecten hijsen voor zowel het installeren als het verwijderen van jackets and topsides. Bovendien kunnen de kranen gebruikt worden voor het installeren van funderingen, moorings en structures in diep water.

De Sleipnir is zelfaangedreven met een minimale transit speed van 10 knopen, met stroom die door een dual fuel-motor wordt gegeneerd; het kraanschip vaart op zowel MGO als LNG. Verankering vindt plaats door een dynamic positioning systeem (DP3) of een mooring-systeem.

Helidek

Alles aan de Sleipnir is groot. De accommodaties aan boord kunnen 400 personen huisvesten in één- of tweepersoonscabines. Alle accommodaties zijn voorzien van verwarming en airconditioning. Het helikopterdek heeft een diameter van 28 m en een draagvermogen van 15,6 mT. Het is geschikt voor een Augusta Westland EH101 of een Sikorsky S-92. 

De Sleipnir wordt uitgerust met negen vrije val reddingsboten, elk met plaats voor 70 personen, verdeeld over drie reddingsbootstations (drie reddingsboten per reddingsbootstation). 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland