Groot, groter, grootst in de Eemshaven

Branche: Cruise | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op 21 maart legde de 347 meter lange ‘Spectrum of the Seas’ aan bij Buss Terminal Eemshaven. Even later meldde zich de Boabarge 43 met aan boord een topside, een groot geel gevaarte dat als een soort stopcontact op zee gaat fungeren voor het windpark Deutsche Bucht.

Het cruiseschip 'Spectrum of the Seas' is door de Meyer Werft gebouwd in de aan de Eems gelegen Duitse stad Papenburg. Het schip is bestemd voor de Chinese markt en biedt plaats aan bijna 4200 passagiers. Het immense cruiseschip van Royal Caribbean zal enkele dagen in de Eemshaven blijven liggen.

Topside Deutsche Bucht

De topside van ruim 2700 ton is bestemd voor offshore windpark Deutsche Bucht. Dit immense gele stopcontact is afkomstig van de productielocatie van de Smulders Group in Hoboken (nabij Antwerpen) in België. Eerder al kwam de ruim 1700 ton wegende jacket, waarop deze topside zal worden geplaatst, naar de Eemshaven. Deze jacket wordt nu op de zeebodem geplaatst.

In opdracht van Van Oord Offshore Wind Germany GmbH zorgt de joint venture Smulders-Eiffage voor de engineering, inkoop, constructie en installatie van de topside en de jacket. Voor de installatie maken ze gebruik van de diensten van Seaway Heavy Lifting, dat al meerdere offshore projecten vanuit de Eemshaven heeft uitgevoerd. 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland