Groningen Seaports sluit zich aan bij waterstofmissie TeamNL

Branche: Havens, Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Groningen Seaports gaat samen met Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Stedin Groep en Port of Amsterdam waterstof promoten als energiedrager voor de (nabije) toekomst. De bedrijven onderschrijven de waterstofmissie van TeamNL in de aanloop naar Tokyo 2020.

De zes bedrijven in de energieketen bundelen hun krachten onder de noemer 'Missie H2'. De bedrijven steunen TeamNL op weg naar de Spelen van Tokyo 2020. Op 30 augustus is dit partnership officieel gelanceerd.

“Japan heeft voor de energievoorziening van de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 de keuze gemaakt voor waterstof. Zo zullen de door de organisatie van Tokyo 2020 in te zetten auto’s op een H2 brandstofcel rijden. Daarmee zijn de Spelen van 2020 een mooi momentum om te etaleren welke mogelijkheden waterstof ook in Nederland heeft voor de transitie naar een duurzame energievoorziening", zegt Gerard Dielissen, algemeen directeur NOC*NSF. 

Nederland waterstofland

"Onder de noemer 'Missie H2' brengen wij concrete waterstofprojecten en -initiatieven onder de aandacht van het Nederlands publiek. Ons doel is een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie. Het is geweldig dat we dit als partner van TeamNL kunnen doen. Ook wij willen het beste uit onszelf halen en de lat steeds hoger leggen. Samen innoveren en samen de schouders eronder. Dat is onze gezamenlijke kracht", zegt Ulco Vermeulen, lid Raad van Bestuur Gasunie.

"In de energietransitie willen we verder inzetten op waterstof", stelt Cas König, cea Groningen Seaports. "Met meer dan dertig waterstofprojecten in Noord-Nederland zijn we al hard op weg en zien we voor de Nederlandse economie een gouden toekomst met waterstof als duurzame energiedrager. Onze ambitie is zelfs om de waterstof hub van Nederland te worden. Met ons partnerschap aan Missie H2 zetten we daar vol op in."

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland