Franse marinebouwer betreedt Nederlandse markt

Branche: Marine, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Naval Group betreedt de Nederlandse markt. De Franse marinebouwer heeft sinds kort een dochteronderneming in Den Haag. Naval gaat samenwerken in een consortium met Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen om mee te dingen naar het nieuwbouwprogramma van onderzeeboten in de Walrusklasse.

Volgens Naval Group moet de Nederlandse vestiging worden gezien als "een strategische stap gericht op toekomstige internationale marinebouwprogramma’s".  Naval Group Netherlands is een belangrijke schakel in het verbinden van Naval Group met zijn partners in de Nederlandse maritieme sector "en gaat potentieel het bouwproces van de toekomstige onderzeeboten die de Walrusklasse gaan vervangen, managen", aldus het persbericht.

Met een eigen dochteronderneming versterkt Naval Group de aanwezigheid in Nederland door middel van lange termijn verbindingen met Nederlandse partijen in de maritieme en defensiesectoren, zegt Hervé Guillou, ceo van de Franse marinebouwer. “Naval Group is zeer toegewijd om de banden met alle potentiële partners in Nederland te versterken. Met het MKB en grotere bedrijven, maar ook met kennis- en onderzoeksinstellingen zodat hun technische expertise ingezet kan worden.

“Binnen het raamwerk van het huidige programma voor de vervanging van de Walrusklasse onderzeeboten heeft Naval Group een industrieel samenwerkingsplan opgesteld. Op dit moment omvat dit plan de participatie van meer dan zeventig Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. De Nederlandse Gouden Driehoek is een robuust ecosysteem voor de bouw en onderhoud van een nieuwe generatie conventionele onderzeeboten die zijn gemaakt vóór Nederland, in Nederland en door Nederland”, aldus Guillou.

Langdurige samenwerking

Het belangrijkste doel van Naval Group Netherlands is het opzetten van het productieproces van de nieuwe generatie Walrusklasse onderzeeboten, waarbij gebruik gemaakt wordt van het Nederlandse industriële en innoverende ecosysteem, zegt Mark van Rooij, die is benoemd als ceo van de Nederlandse vestiging.

“Het is een kans voor Nederlandse bedrijven onderdeel te zijn van een industrieel project met een hoge toegevoegde waarde. De totale levensloop van het project is meer dan veertig jaar en draagt bij aan het opbouwen van een waardevolle kennisbasis die kan worden toegepast in verschillende sectoren en industrieën”, aldus Van Rooij.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland