Flinter- en Abis-schepen duiken op in Groningen

Branche: Zeevaart | Auteur: Antoon Oosting | Publicatiedatum:

Een flink aantal schepen van de failliet verklaarde rederijen Flinter uit Barendrecht en Abis Shipping uit Harlingen wordt voortaan technisch berederd vanuit Groningen.

Om besparingen te realiseren door schaalgrootte hebben vier multipurpose-shortsea-rederijen besloten om te gaan samenwerken voor het technische management van hun schepen: Thorco Shipping Holland, het Noorse Peak Shipping en de beide Groningse rederijen Feederlines en Navigia. Volgens het Franse scheepvaartinformatiebureau Alphaliner hebben zij een joint venture opgezet genaamd House of Shipping, gevestigd in Groningen, die in totaal 65 schepen onder beheer krijgt. Het commerciële management blijft apart.

Thorco Shipping Holland is de Nederlandse tak van de Deense rederij Thorco Projects. Feederlines en Navigia zijn Groningse rederijen die begin vorig jaar al het management van hun schepen samenvoegden. Feederlines was voorheen deels eigendom van de Duitse Reederei Hartmann, gevestigd in Leer maar sinds begin 2016 volledig in eigendom van directeur/eigenaar Jan van der Laan.

Navigia wordt gecontroleerd door de ondernemers Jan van Breden en Eric Bos. Naast het beheer van hun eigen schepen deden zij ook al het technisch beheer van de vloot van Peak Shipping. Daar komen dan nu de schepen bij van Thorco Shipping Holland dat hiervoor zijn kantoor met zestien medewerkers vanuit Winschoten overhevelt naar Groningen. Thorco kocht op een faillissementsveiling negen schepen van Flinter. Peak heeft zes schepen uit de failliete boedel van Abis overgenomen.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland