En de winnaars van de 'HISWA Boot van het Jaar' zijn...

Branche: Jachtbouw & Watersport | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Tijdens de opening van de HISWA te water zijn de winnaars van de 'Boot van het Jaar' bekend gemaakt. In de categorie motorboten ging de overwinning naar de Hermes Speedster. In de categorie zeilboten viel de AIRA 22 in de prijzen.

De genomineerde boten namen het tegen elkaar op in een ultieme vaartest. De onafhankelijke jury, bestaande uit redactieleden van diverse watersportmedia, kwam hiervoor bijeen op de eerste dag van de HISWA te water, die van 5 t/m 9 september wordt gehouden in de Bataviahaven van Lelystad. De strijd voor Zeilboot van het Jaar ging tussen de AIRA22, de Domani S30 en de Saffier Se37. Bij de motorboten ging het tussen de Hermes Speedster, de Keizer 42, en de VanVossen 800 SP Runabout.

Juryvoorzitter Martin de Jager noemde de AIRA 22 “een comfortabele en betaalbare gezinsboot met innovatieve voortstuwing. Een nieuwe speler in een categorie waar vooral oude modellen in domineren”. De Hermes Speedster omschreef de voorzitter als “een helder en innovatief concept, met goede keuzes en goede vaareigenschappen”.

Vijf criteria

De 'Boot van het Jaar'-verkiezing is een door de HISWA vereniging, Amsterdam Boat Show en de HISWA te water in het leven geroepen ereprijs voor motorboten en zeilboten. Voor deze editie ging het om vernieuwende motor- en zeilboten die vanaf januari 2017 nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De boten worden beoordeeld op het innovatieve karakter, vaareigenschappen, constructie, prijs/kwaliteitsverhouding en design.

De vertegenwoordiger van Aira Boats nam de prijs voor 'HISWA Motorboot van het Jaar' in ontvangst (foto: HISWA)

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland