EMS Maritime Offshore gaat helihaven Eemshaven exploiteren

Branche: Havens | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

EMS Maritime Offshore (EMO), een dochter van de Duitse maritieme dienstverlener EMS, gaat de nieuw aangelegde helihaven in de Groningse Eemshaven exploiteren.

Groningen Seaports blijft eigenaar van de infrastructuur die nodig is voor het functioneren van de helihaven. Afhankelijk van de marktontwikkelingen gaat EMO de helihaven voorzien van enkele benodigde kleine gebouwen, zoals een hangar en/of een kantoor/werk/ontvangstruimte. De verwachting is dat rondom de zomer de officiële opening plaatsvindt.

De helihaven – waaronder een start- en landingsplaats – bevindt zich in het noordwestelijke deel van de Eemshaven, niet ver van de veerdienst naar Borkum. Het totale terrein beslaat ca. 4,5 hectare, waarvan ca. 1,35 ha. luchtvaartterrein is. Naast een landingsplaats voor helikopters bevat het terrein opstelplekken (parkeerplaatsen voor helikopters) en is er ruimte voor enkele kleine gebouwen.

Vluchten naar offshore platforms

Een toenemend aantal bedrijven werkzaam in de offshore (wind)industrie gebruikt Eemshaven als een uitvalsbasis voor hun activiteiten. Bedrijven in deze sector leveren voor lange tijd werkgelegenheid op, omdat niet alleen de bouw van windturbines, maar ook het service en onderhoud vanuit deze uitvalsbasis plaatsvindt. Voor het vervoer van personeel en gereedschappen is het, gezien de grote afstanden tot de offshore windparken, naast schepen noodzakelijk om helikopters te gebruiken. Het gaat om maximaal vijftien retourvluchten per dag.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland