Eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2018 geveild

Branche: Visserij | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Als aftrap van het nieuwe haringseizoen is in Scheveningen het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. Koper van het vaatje is de Makro. De opbrengst van 78.000 euro gaat naar stichting Hulphond Nederland, het goede doel van dit jaar.

Onder toeziend oog van ambassadeurs Anita Witzier en Frits Wester werd het vaatje geveild, waarbij Witzier de presentatie voor haar rekening nam en Wester de veilinghamer hanteerde.

Voorafgaand aan de veiling werd de haring beoordeeld door een panel van deskundigen. Onder leiding van Peter Koelewijn (haringexpert en docent SVO vakopleiding food) keurden chef Stephan Möllers van restaurant Plantage87 en de haringambassadeur 2018 de eerste nieuwe haring. Het proefpanel was unaniem zeer tevreden over de kwaliteit. Na afloop van de veiling kregen de bezoekers zelf de gelegenheid de kwaliteit van de nieuwe haring te beoordelen.

Op 13 juni start de verkoop van de Hollandse Nieuwe 2018, die buiten Nederland ook zeer populair is in Duitsland en in België. De vangst en verwerking vindt overigens voor het grootste deel in Noorwegen en Denemarken plaats.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 10-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland