Eerste Pusher Tug te water

Branche: Offshore, Zeevaart | Auteur: Erik van Huizen | Publicatiedatum:

De eerste zogenoemde Pusher Tug is vrijdag 23 juni bij Thecla Bodewes Shipyards in Kampen te water gelaten.

De ‘Wenna’ is de eerste uit een reeks van drie Pusher Tugs. Opdrachtgever Silverburn Shipping Group gaat ze onder meer inzetten voor offshore support activiteiten en zeegaande sleeptransporten op de Kaspische Zee.

De zeegaande Pusher Tug is voorzien van een set towing pins, een hekrol en een 35 tons waterval sleeplier van 750 meter voor slepen en ankerbehandeling. De kraan heeft een capaciteit van 3150 kilo en een reikwijdte van 16,54 meter. Op het achterdek is plaats voor negen containers van tien voet. Het is het eerste schip met een hefbaar stuurhuis dat op de Kaspische Zee gaat varen. De schepen worden geclassificeerd door Bureau Veritas en zijn voorzien van de notatie IJsklasse 1C.

De tewaterlating van de Wenna is voor de Kamper werf de eerste dwarsscheepse tewaterlating sinds de opstart van de werf twee jaar geleden. Tot nu toe werden de schepen nog via de schepenlift te water gelaten. De Wenna ging echter te water door middel van het zogenaamde ‘Friese hellingsysteem’ waarbij het schip na het losslaan van de keggen dwarsscheeps in een vrije loop het water in glijdt.

Thecla Bodewes Shipyards levert de Wenna in augustus op, de werkzaamheden voor de volgende Pusher Tugs zijn in Kampen inmiddels in volle gang.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland