Eerste proeven met autonoom varen op de Noordzee

Branche: Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op 19 en 20 maart vonden de eerste proeven plaats met autonome operaties op de Noordzee, zo'n 5 zeemijl vanaf de kust bij Den Helder. De SeaZip 3, een Damen 2610 Fast Crew Supplier van SeaZip Offshore Services, werd in verschillende scenario's aan de tand gevoeld om de interactie met ander scheepvaartverkeer te beoordelen.

De proeven maken deel uit van het Joint Industry Project Autonomous Shipping, een twee jaar durend onderzoeks- en innovatieproject over autonome operaties van zeeschepen dat startte in 2017. "In totaal werden elf scenario's uitgevoerd waarin de SeaZip 3 interactie had met twee andere schepen: de 'Octans' een opleidingsvaartuig van het Maritiem Instituut Willem Barentsz en de ‘Guardian’, een Emergency Towing Vessel van de Nederlandse Kustwacht", zegt Marnix Krikke, projectleider en Innovation Director bij brancheorganisatie NMT. "Deze scenario’s zijn het resultaat van onderzoek van TU Delft, Marin en TNO. Ze werden eerst getest in het Marin-simulatiecentrum en nu op de Noordzee."

De proeven laten zien hoe het beslissingsproces werkt van een autonoom systeem dat veilig vaart en tijdig uitwijkt voor andere scheepvaart. Het autonome systeem van Robosys Automation was gekoppeld aan het besturingssysteem van de SeaZip 3 en voerde de manoeuvres op een veilige wijze uit. De partners concludeerden dat doorontwikkeling van autonome systemen nodig is om op efficiënte wijze te reageren op complexe situaties in het scheepvaartverkeer.

Roadmap autonome zeescheepvaart

De demonstratie levert input voor een roadmap autonome zeescheepvaart. Het toont het potentieel van de technologie maar ook de obstakels die opdoemen. De roadmap geeft richting aan de ontwikkeling binnen de maritieme industrie, de kennisinstellingen, de universiteiten en de overheden. Daarnaast wijst zij de weg naar (aanpassing van) de regelgeving en het aspect van risicobeheer.

“De impact en de mogelijkheden van autonomie in de scheepvaart zijn enorm groot. Wij zijn er erg trots op dat de SeaZip 3 het eerste schip is dat volledig autonoom een test vaart op de Noordzee. Door te participeren in dit project hebben wij veel kennis opgedaan die ons helpt om te groeien als rederij”, zegt Mark van der Star, managing partner bij SeaZip Offshore Service.

Breed consortium

Dit Joint Industry Project is uniek omdat het gesteund wordt door een breed consortium: rederijen SeaZip, Fugro en Loodswezen, scheepsbouwers Damen Shipyards en Feadship, ontwerpbureau DEKC Maritime, technologiebedrijven Bosch Rexroth, Robosys Automation, kennisinstellingen Marin, TNO, TU Delft, Bureau Veritas, opleidingen Maritiem Instituut Willem Barentsz - NHL Stenden Hogeschool, Rotterdam Mainport Institute (STC en Hogeschool Rotterdam) en projectcoördinator Nederlands Maritime Technology.

De rijksoverheid is vertegenwoordigd door de ministeries van Infrastructuur & Waterstaat en Defensie (Defensie Materieel Organisatie). Het project is deels gefinancierd uit de Toeslag voor Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Kijk ook het filmpje van het project op www.autonomousshipping.nl

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland