Eerste MAD 3500 baggerschip te water bij Damen Galati

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op de werf van Damen Shipyards in Galati is de eerste MAD 3500 in de Marine Aggregate Dredger-klasse te water gelaten. De 'Cemex Go Innovation' gaat varen voor Cemex UK Marine en is de eerste van een nieuwe generatie efficiënte baggerschepen voor de winning van zand en grind op de zeebodem.

Het casco van het schip werd gebouwd op Damen's nieuwe grote werf in Mangalia. Begin dit jaar ging het casco op transport naar Galati, waar het baggerschip wordt afgebouwd.

Damen en Cemex hebben het MAD-concept vanaf het begin samen ontwikkeld. Bij het ontwerp stonden de moderne eisen op het gebied van veiligheid, efficiëntie, minimale milieu-impact en bemanningscomfort voorop. Tegelijkertijd moet het schip maximaal kunnen presteren in uitdagende werkomstandigheden.

De extra functies zijn ontworpen om de productiviteit te maximaliseren en het onderhoud te minimaliseren en bieden zowel comfort voor de bemanning als een excellente bediening onder alle weersomstandigheden. Het schip heeft een gesloten boeg om de dekuitrusting te beschermen en het binnendringen van groen water in het vrachtruim te reduceren.

Alle baggerleidingen zitten boven het main deck level uit een oogpunt van veiligheid, inspectie en kraanbereik, Dankzij de modulaire constructie kunnen versleten onderdelen snel worden vervangen. De MAD 3500 heeft een hoppercapaciteit van 3.500 m³.

Het schip wordt naar verwachting in het voorjaar van 2020 opgeleverd.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland