Eerste cruiseschip op LNG ligt een maand in Eemshaven

Branche: Cruise, Havens | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op 9 oktober vaart de AIDAnova vanuit Papenburg naar de havenmonding van de Eemshaven. Het nieuwe cruiseschip zal nog enkele testen doen en legt op 10 oktober aan in de Julianhaven bij de kade van Wagenborg.

De AIDAnova is het nieuwste cruiseschip van de Meyer Werft en kan 2.600 passagiers aan boord hebben. Het schip heeft een lengte van 337 meter en een breedte van 42 meter. Tot 14 november zal het cruiseschip in de Eemshaven verblijven. Tijdens deze periode vinden er nog diverse afbouwwerkzaamheden en testvaarten plaats waarvoor het schip af en toe de haven zal verlaten.

De AIDAnova is niet alleen het eerste cruiseschip ter wereld is dat op LNG vaart, maar ook het eerste schip dat LNG komt bunkeren in de Eemshaven. Groningen Seaports is hierbij de vergunningverlener en de toezichthouder. De bunkering vindt plaats via een groot schip van Shell, dat gespecialiseerd is in deze materie. Eemshaven dient hierbij als voorbeeldfunctie, ook voor de haven van Rotterdam. Op een later tijdstip zal de AIDAnova ook deze haven aandoen.

Vanaf treinstation

In verband met de veiligheid is het niet mogelijk om in de Eemshaven de kades te betreden. De aankomst van de AIDAnova is het beste te zien vanaf het treinstation (dijk) ter hoogte van AG Ems en achter het gebouw Nijlicht, voor automobilisten die over de N46 naar de Eemshaven rijden.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland