Een scheepslading schepen

Branche: Scheepsbouw, Zeevaart | Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

Op dinsdag 20 oktober kwam Damens grootste transport van voorraadschepen ooit aan in Rotterdam. Het transport begon in Shanghai.

Het gaat om het zwareladingschip 'Happy Star' van BigLift Shipping uit Amsterdam met aan boord sleepboten, pontons en snelle crew tenders, 22 in totaal. Ongeveer de helft wordt spoedig afgebouwd en opgeleverd, de andere casco's zijn beschikbaar voor verkoop en snelle levering.

In het Damen transport bevinden zich twee Fast Crew Suppliers 2610, één ASD 2310 sleepboot, drie ASD 2411 sleepboten, en drie ASD 3212 sleepboten. Deze schepen zijn alle verkocht.

Daarnaast zijn er een aantal afgebouwde schepen beschikbaar voor verkoop: twee Stan Tugs 1606, twee Stan Tugs 1004, twee Stan Tugs 1907, twee Stan Pontoons 5213, twee Stan Pontoons 3011 en twee Stan Launches.

De Damen voorraadschepen zijn klaar voor gebruik, maar ze kunnen nog worden uitgerust volgens de speciale wensen van de klant. Na aankomst in Rotterdam zullen de vaartuigen worden opgeknapt en gereinigd, waarna ze aan hun nieuwe eigenaars zullen worden afgeleverd of naar de diverse Damen scheepswerven worden vervoerd.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland