Drie kanshebbers voor KVNR Shipping Award 2018

Branche: Maritieme Cluster, Zeevaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De jury van de Maritime KVNR Shipping Award heeft drie nominaties bekend gemaakt: het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid van het Nederlands Loodswezen, de Carrousel Rave Tug van Multraship & Novatug en de Windcat MK3.5 vessels van Windcat Workboats.

Tijdens het Maritime Awards Gala op 12 november wordt de winnaar bekendgemaakt. De Maritime KVNR Shipping Award is in het leven geroepen door de KVNR. Vorig jaar won Wagenborg Shipping de felbegeerde prijs voor het innovatieve en duurzame vrachtschip Egbert Wagenborg.

 Loodswezen

Het Nederlands Loodswezen houdt het overzicht door per jaar eraan bij te dragen dat 90.000 schepen veilig door de ‘Aorta van Europa’ kunnen worden geloodst. Op gebied van welzijn, ontwikkeling en gezondheid wist het Loodswezen een werkbaar pakket maatwerk te realiseren. Voor het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid verdient het Loodwezen volgens de jury deze nominatie, omdat het voor Nederland als sociale innovator een toonbeeld is van goedwerkgeverschap binnen en buiten de maritieme sector.

Multraship & Novatug

In het verleden heeft (het ontwerp voor) de Carrousel Rave Tug al een Maritime Award in de wacht gesleept. De inzending komt opnieuw in aanmerking voor een nominatie, maar in een andere categorie, omdat dit traject heeft geleid tot de realisatie van een schip dat aanzienlijke milieuwinst oplevert. Daarnaast hoort er een uitgebreid toekomstplan bij dat de hele deelmarkt naast vergroening helpt te verbeteren op het gebied van dienstverlening. Multraship & Novatug zijn genomineerd vanwege de combinatie van succesvolle realisatie en implementatie met bijhorende toekomstvisie die verder gaat dan het eigen bedrijf.

Windcat Workboats

De Windcat MK3.5 van Windcat Workboats is genomineerd, omdat het schip een product is dat voortbouwt op voorgaande innovaties, zoals Windgrip, en daardoor betere en snellere dienstverlening kan realiseren en hogere milieuwinst kan behalen door het gebruik van alternatieve constructiematerialen zoals aluminium en carbon. Daarnaast kunnen meer mensen comfortabeler worden vervoerd, een belangrijke stap waardoor voorzien kan worden in de groeiende vraag naar deze dienstverlening door uitbreiding van windparken op zee. 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland