Dordtenaar Wick Bornet wordt Havenman van het Jaar

Branche: Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft oud-directeur Wick Bornet van ZHD Stevedores gekozen tot Havenman van het Jaar 2018. De Dordtenaar Bornet gaf ruim 25 jaar leiding aan Zeehavenbedrijf Dordrecht (ZHD).

De titel valt te beurt aan mannen of vrouwen met een bijzondere betekenis voor de Rotterdamse haven in ruime zin. De onderscheiding wordt dit jaar voor de 38e keer toegekend. 

Het bestuur van de stichting heeft Bornet unaniem gekozen omdat hij dit jaar besloot te investeren in een nieuwe locatie in de haven van Dordrecht voor de op- en overslag van droge bulkproducten, stukgoed, stal en containers. "Met de nieuwe faciliteit krijgt de ontwikkeling van 'Dordrecht Inland Seaport' (8 hectare terrein, 400 meter kade, 9,45 meter diepgang) een impuls", aldus het bestuur in een verklaring.

Daarnaast kwam Bornet met Havenbedrijf Rotterdam, sinds 2013 beheerder en exploitant van de haven van Dordrecht, een optie overeen om een deel van de Dordtse Wilhelminahaven te dempen.

ZHD Stevedores is een familiebedrijf. Wick Bornet (67) werkt sinds 1974 voor de onderneming. In 1990 volgde hij zijn vader op als directeur. Het stuwadoorsbedrijf investeerde vervolgens in terminals in Moerdijk en in drijvende kranen die in de gehele regio Rotterdam worden ingezet.

Onlangs droeg Bornet de dagelijkse leiding van ZHD over aan zijn zoon Alain Bornet. Hij is nog steeds als directeur actief in de bedrijfsholding en in de Bornet Groep Rotterdam.

Bornet volgt ceo Pieter van Oord van het gelijknamige maritieme concern op. De penning en de oorkonde die bij de titel horen, worden Bornet volgens traditie op de tweede maandag van januari - op 14 januari 2019 - officieel uitgereikt aan boord van het schip De Smaragd.

Boegbeeld voor Rotterdam

Nog geen drie weken geleden ontving Wick Bornet een 'Boeganker' van Havenbedrijf Rotterdam. Hiermee werd hij onderscheiden voor zijn rol als boegbeeld en ambassadeur van het haven- en industriële complex van Rotterdam-Rijnmond. 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland