Dominic Schrijer nieuwe voorzitter BLN-Schuttevaer

Branche: Binnenvaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Dominic Schrijer is per 1 februari 2019 benoemd als voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Een van zijn eerste taken als voorzitter wordt de verkenning van een intensievere vorm van  samenwerking met het Centraal Bureau voor de Rijn en Binnenvaart (CBRB).

Schrijer (52) is nu nog burgemeester van Zwijndrecht maar hij zei in mei al dat hij geen trek had in een nieuwe termijn. Hij noemde de binnenvaart "een prachtige sector met enorm veel potentie. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring in te zetten om een daadkrachtige bijdrage te leveren aan belangrijke thema’s als het creëren van een aantrekkelijke arbeidsmarkt, het maken van een serieuze vergroeningsslag en het bouwen aan een imago dat de sector verdient.”

Samenwerking met CBRB

Het algemeen bestuur van BLN-Schuttevaer heeft toestemming gegeven voor het verkennen van een uitbreiding  van de samenwerking met het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart. Beide belangenorganisaties werken al nauw samen bij nautisch technische dossiers, bemanningsregelingen en milieuvraagstukken. BLN-Schuttevaer wil intensivering van de samenwerking onderzoeken, omdat onderwerpen als klimaat, duurzaamheid, arbeidsmarkt, energietransitie en mobiliteit "vragen om een duidelijke visie en een sterke sectorvertegenwoordiging bij de positionering van de binnenvaart in het logistieke, politieke en maatschappelijke veld". 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 2-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland