Dockwise ziet orderboek met 50 miljoen dollar toenemen

Branche: Offshore, Zeevaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Dockwise, dochteronderneming van Koninklijke Boskalis Westminster, heeft vier grote maritieme transportcontracten verworven met een totale contractwaarde van 50 miljoen euro.

Een eerste contract betreft het transporteren van de topside van een boorplatform voor Husky Oil Operations van Texas naar Canada. De topside wordt op een grote bak geschoven, die op zijn beurt weer op het halfafzinkbare zware-ladingschip de Dockwise Vanguard zal worden geladen voor vervoer naar Newfoundland en Labrador (in Canada). Het transport vindt naar verwachting in 2021 plaats.

Voor Lamprell Energy gaat Dockwise 36 jackets vervoeren van een bouwwerf in de Verenigde Arabische Emiraten naar Vlissingen. De jackets dienen als fundering voor het East Anglia offshore windpark in de Noordzee. Voor dit contract zullen twee halfafzinkbare zware-ladingschepen worden ingezet.

Van Heerema Marine Contractors verwierf Dockwise een contract voor het transporteren van het halfafzinkbare kraanschip Hermod. De Hermod wordt in de haven van Rotterdam op de Dockwise Vanguard geladen en vervolgens naar Zhoushan in China vervoerd. Op de werf van Zhoushan Changhong International Ship Recycling wordt de Hermod ontmanteld en gerecycled. Het laden zal de komende dagen plaatsvinden en het schip vertrekt kort daarna.

In opdracht van Military Sealift Command, een onderdeel van de Amerikaanse marine, transporteert Dockwise later dit jaar in partnerschap met het Amerikaanse Patriot Shipping de torpedobootjager USS Fitzgerald van Japan naar Pascagoula aan de Golf van Mexico. De jager liep schade op na een aanvaring met een containerschip op 17 juni jongstleden. Voor dit transport maakt Dockwise gebruik van het halfafzinkbare zware-ladingship Transshelf.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland