DNV GL voert eerste offshore drone inspectie uit | Maritiem Nederland
Nieuws
De eerste drone inspectie van DNV GL aan boord van de Safe Scandinavia. Foto: DNV GL

DNV GL voert eerste offshore drone inspectie uit

Angelique Bosman | maandag 7 augustus 2017
Zeevaart, Offshore

DNV GL-onderzoekers hebben het eerste offshore drone onderzoek voor de classificatiemaatschappij uitgevoerd op het semisubmersible schip ‘Safe Scandinavia’ in de Noordzee.

Het 25.383 GT Tender Support Ship (TSV) Safe Scandinavia is eigendom van en wordt beheerd door Prosafe, ter ondersteuning van de booroperaties van Statoil voor de kust van Noorwegen. Met de drones voerde DNL GL meerdere inspecties uit op zowel schepen als offshore-eenheden. Er werden verschillende onderdelen aan boord onderzocht, variërend van tanks en vrachtruimten tot de poten van een jack-up platform. De inspectie van dergelijke ruimtes kan duur en tijdrovend zijn, en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk.

DNV GL heeft een netwerk van getrainde drone pilots gebouwd in Gdynia, Piraeus, Singapore, Houston en Shanghai. Hierdoor kunnen drone survey inspecties aangeboden worden van elk van deze hubs. Tegelijkertijd ontwikkelt ’s werelds grootste classificatiemaatschappij voor schepen en offshore installaties richtlijnen en worden de regels bijgewerkt om het gebruik van externe inspectietechnieken te ondersteunen. 

Partners Maritiem Nederland