DNV GL voert eerste offshore drone inspectie uit

Branche: Offshore, Zeevaart | Auteur: Angelique Bosman | Publicatiedatum:

DNV GL-onderzoekers hebben het eerste offshore drone onderzoek voor de classificatiemaatschappij uitgevoerd op het semisubmersible schip ‘Safe Scandinavia’ in de Noordzee.

Het 25.383 GT Tender Support Ship (TSV) Safe Scandinavia is eigendom van en wordt beheerd door Prosafe, ter ondersteuning van de booroperaties van Statoil voor de kust van Noorwegen. Met de drones voerde DNL GL meerdere inspecties uit op zowel schepen als offshore-eenheden. Er werden verschillende onderdelen aan boord onderzocht, variërend van tanks en vrachtruimten tot de poten van een jack-up platform. De inspectie van dergelijke ruimtes kan duur en tijdrovend zijn, en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk.

DNV GL heeft een netwerk van getrainde drone pilots gebouwd in Gdynia, Piraeus, Singapore, Houston en Shanghai. Hierdoor kunnen drone survey inspecties aangeboden worden van elk van deze hubs. Tegelijkertijd ontwikkelt ’s werelds grootste classificatiemaatschappij voor schepen en offshore installaties richtlijnen en worden de regels bijgewerkt om het gebruik van externe inspectietechnieken te ondersteunen. 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 06-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland