Derde Pusher Tug voor Kaspische Zee te water bij TB Shipyards

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op 17 mei is de Pusher Tug Trewenna te water gelaten bij Thecla Bodewes Shipyards in Kampen.

De Trewenna ging op de werf in Kampen te water door middel van het zogenoemde ‘Friese Hellingsysteem’. Hierbij glijdt het schip na het losslaan van de keggen dwarsscheep, in een vrije loop, het water in. 

In 2017 werd de eerste en in 2018 de tweede uit de reeks van drie Pusher Tugs te water gelaten op de Kampense werf. Deze schepen, de Wenna en de Conwenna, worden inmiddels veelvuldig ingezet op de Kaspische Zee voor zowel offshore support activiteiten, zeegaande sleeptransporten als ook binnenlandse duw- en sleeptransporten. De schepen zijn geclassificeerd door Bureau Veritas voor Unrestricted Navigation en zijn voorzien van de notatie IJsklasse 1C en Anchorhandling.

Methanol barge

Thecla Bodewes is zeer content met deze opdracht: “Het is prachtig om een serie van drie Pusher Tugs te mogen bouwen voor Silverburn Shipping Group. Naast de drie Pusher Tugs hebben we voor de klant ook een Methanol Barge opgeleverd, binnen een recordtijd van drie maanden. Het onderling vertrouwen is groot en de ambitie om samen de beste te zijn, is een belangrijke drijfveer voor de hechte en lange relatie.”

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland