DEME voltooit installatie exportkabel voor Belgisch offshore project

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Installatieschip 'Living Stone' van DEME heeft 85 km onderzeese exportkabel geïnstalleerd voor het Modular Offshore Grid van Elia. De kabel zorgt voor een verbinding met het station Stevin in Zeebrugge en het offshore substation van het Rentel windpark.

De ‘Living Stone’ laadde de kabel bij fabrikant Hellenic Cable in Griekenland, bracht hem naar de site in België en zorgde voor een vlekkeloze installatie. Met het innovatieve kabellegsysteem aan boord van het schip konden de werken in een recordtijd en ruim voor de geplande datum worden voltooid. Het systeem met twee kabelbanen kan één kabel installeren en tegelijk de volgende kabel voorbereiden aan dek, inclusief de installatie van het kabelbeschermingssysteem.

“Met een nieuw, complex schip zoals de ‘Living Stone’ verwacht je nog wat kinderziektes, maar het was geweldig dat onze bemanning eventuele problemen al van tevoren had opgelost. De uitstekende teamgeest tussen de bemanning van het schip en het projectteam en uiteraard de constructieve aanpak van onze klant Elia waren essentieel voor dit succes”, zegt projectdirecteur Marco Kanaar van DEME Offshore.

Bonny River

Het Belgische onderzeese kabelproject Modular Offshore Grid werd toegekend in augustus 2017. DEME heeft ook de nieuwste sleephopperzuiger ‘Bonny River’ ingezet op het project om 45 km sleuven op te vullen. 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland