DEME's 'Bonny River' begint aan eerste klus in Terneuzen

Branche: Baggeren, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Met de komst van de 'Bonny River', met een capaciteit van 15.000 m³, neemt DEME een nieuwe generatie sleephopperzuigers in gebruik. Het schip is in staat om in zeer harde bodem te baggeren en tot op een diepte van meer dan 100 meter te werken. Het schip gaat zand winnen voor de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen.

Met de winning van 300.000 m³ zand wordt de eerste fase van het plateau gerealiseerd voor de bouw van de sluis. Deze werken worden gecombineerd met verdiepingswerken in de buitenhaven van Terneuzen.

Hierna zet de Bonny River koers naar de Belgische Noordzee. Het baggerschip gaat zo’n 45 kilometer sleuven opvullen voor het Modular Offshore Grid-project van Elia om de hoogspanningskabels van de Offshore Switch Yard naar Zeebrugge af te dekken en te beschermen.

Kustbescherming

De Bonny River krijgt vooral een rol op het gebied van kustbescherming. Dankzij de combinatie van een extreem lange zuigbuis, een grote transportcapaciteit met kleine diepgang én een bijkomende heavy duty rots zuigkop, kan het multidisciplinaire schip optimaal worden ingezet in ondiep water én in zee gebieden met een harde bodem. De sleephopperzuiger is in staat de turbiditeit te minimaliseren en maakt baggeren mogelijk in ecologisch kwetsbare gebieden.

De hydrodynamische romp én de dual fuel motoren (diesel én LNG) zorgen voor optimalisatie van het brandstofverbruik en een verbeterde CO2 footprint. Het schip is gebouwd onder supervisie van Royal IHC op de Cosco-werf in Guangdong. De Bonny River beschikt over ‘Green Passport’ en een ‘Clean Design’ notering. Het schip zal in het najaar worden gedoopt. 

Vlootvernieuwing

Door permanent in de vloot te investeren wil DEME koploper blijven in de sector met schepen die uitgerust zijn met innovatieve technologie en de operationele prestaties verder optimaliseren. Momenteel zijn er nog drie andere baggerschepen in aanbouw, waaronder de ‘Spartacus’ – de krachtigste cutterzuiger ter wereld – en de hopperzuigers ‘Meuse River’ en ‘River Thames’.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland