DEME kiest lokale leveranciers voor Moray East windpark

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

DEME Offshore, voorheen GeoSea, heeft de selectie van de Tier One-leveranciers bekendgemaakt voor het contract voor de funderingen van het offshore windpark Moray East. Veel van deze leveranciers zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Het windpark van 950 MW wordt ontwikkeld door Moray Offshore Windfarm East Ltd, een joint venture van Diamond Green, EDPR, Engie en CTG. Het project werd opgestart nadat de Britse overheid in 2017 het Contract for Difference ter waarde van £ 57,50/MWh had toegekend.

De bekendmaking van de leveranciers is het sluitstuk van de werken in het kader van een ‘early works’-contract voor het ontwerp en de aankoop van 100 windturbinefunderingen en drie platformfunderingen voor offshore substations. DEME Offshore staat ook in voor het transport en de installatie van de funderingen en de drie topsides voor de offshore substationplatformen.

De offshore installatiewerken zullen worden uitgevoerd vanuit havens in Noord-Schotland (met name Invergordon). Het contract heeft een waarde van enkele miljoenen Britse pond. Een groot deel van de productie van 55 jackets (inclusief de assemblage) zal worden uitgevoerd door Smulders in het VK, ondersteund door productieactiviteiten in Europa.

De overige jackets worden geleverd door het in Dubai gevestigde Rig Metals, een onderdeel van de Lamprell Group, en vervolgens verscheept naar Noord-Schotse havens. Er werd ook een contract toegekend aan PSG Marine & Logistics, dat de onshore afhandelingsactiviteiten in de haven van Invergordon zal coördineren.

DEME Offshore heeft ook de productie van 150 pinpalen toevertrouwd aan het Schotse bedrijf BiFab, nu eigendom van het Canadese DF Barnes. De Duitse fabrikant EEW zal de overige palen produceren. Daarnaast zal de Britse davitkraanleverancier Granada meer dan 100 offshorekranen leveren voor het project.

In de komende maanden zal DEME Offshore, samen met partner Smulders, lokale 'Tier Two supply chain'-workshops organiseren om andere werkpakketten samen te stellen en uit te besteden aan lokale leveranciers.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland