DEME doopt zelfvarend hefvaartuig Apollo

Branche: Offshore, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In de haven van Zeebrugge is DEME's nieuwste zelfvarende DP2 hefvaartuig 'Apollo' gedoopt. Het hefvaartuig versterkt de vloot van de offshore divisie van de Belgische maritieme aannemer. Dankzij de uitzonderlijk lange vakwerkpoten van 106,8 m kan de Apollo in diepten tot 65 m werken.

Daarnaast beschikt de Apollo over een ‘leg-encircling’ kraan van 800 ton. Het schip heeft een breed, ruim dek met een vrije oppervlakte van 2.000 m² en een draagvermogen van 15 t/m².

DEME had de Belgische zevenkampster Nafi Thiam uitgenodigd om de doopceremonie te verrichten. De afgelopen jaren won zij goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, het WK in Londen en het EK in Berlijn. "De zeven disciplines van de zevenkamp stellen hoge eisen aan de kracht, het uithoudingsvermogen en de veelzijdigheid van een atleet. Die eigenschappen zien we ook in het schip en de bemanning van de Apollo", zegt Hugo Bouvy, managing director van DEME Offshore. "Dit veelzijdige vaartuig zal worden ingezet in de offshore windindustrie, maar zal ook worden gebruikt voor de installatie en ontmanteling van platformen voor de olie- en gasindustrie."

Het orderboek voor 'Apollo' is goed gevuld met uiteenlopende projecten, zowel in de offshore hernieuwbare energie als de olie- en gasmarkt. Het schip gaat nu voorbereidende heiwerken uitvoeren in het offshore windmolenpark Moray East in het Verenigd Koninkrijk.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland