Havens van Moerdijk en Rotterdam spelen rol in Nieuwe Wildernis 2

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De havens van Rotterdam en Moerdijk vormen het decor voor 'De Nieuwe Wildernis 2 – Wild Port of Europe'. Deze natuurfilm komt in 2020 in de bioscoop en is de opvolger van de meest succesvolle Nederlandse natuurfilm tot nu toe, 'De Nieuwe Wildernis' uit 2013 (goed voor 700.000 bezoekers).

'De Nieuwe Wildernis 2' vertelt het verhaal van de onverwachte rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste transport- en industriegebied van Europa. De film toont hoe de natuur zich in dit economische hart van Nederland - tegen alle verwachtingen in – even zo dynamisch ontwikkelt als de menselijke bedrijvigheid.

Het decor van de succesfilm uit 2013 was een gebied dat oorspronkelijk was bestemd voor industrie. Doordat het ongemoeid werd gelaten, groeide het uit tot een van de rijkste natuurgebieden in Europa en een wereldwijd voorbeeld van Rewilding.

Voor 'De Nieuwe Wildernis 2' kiezen de makers juist voor een omgeving die bewust volledig tot industriegebied is ontwikkeld: de havens van Rotterdam en Moerdijk en de omliggende industriegebieden. Hier ontwikkelt de natuur zich spontaan tot een bijzonder dynamisch ecosysteem.

In de Poort van Europa gaat alles voortdurend op de schop. De leefomgeving van planten en dieren wordt hierdoor voortdurend omgevormd en hergebruikt. Deze dynamiek stelt bijzondere eisen aan de bewoners en vraagt om durf, pioniersgeest en een enorm aanpassingsvermogen. Sommige soorten blijken daar verrassend goed in te zijn. 'De Nieuwe Wildernis 2 – Wild Port of Europe' vertelt hun verhaal. 

Samenwerking met havenbedrijven

De havenbedrijven van Rotterdam en Moerdijk verlenen hun medewerking aan deze film, want die past uitstekend in hun “streven naar het toevoegen van economische en maatschappelijke waarden en het realiseren van duurzame groei”, zegt Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf Rotterdam. “De beheerders van het Havenbedrijf besteden veel aandacht aan de flora en fauna van het haven- en industriegebied. We hebben er vertrouwen in dat de film laat zien hoe natuur en industrie in de haven samengaan."

De nieuwe bioscoopfilm is een coproductie van EMS Films en Veldkijker. 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 09-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland