Damen tekent bij als founding partner Nederlands Dans Theater | Maritiem Nederland
Nieuws
Artistiek leider Paul Lightfoot, NDT-directeur Janine Dijkmeijer en Kommer Damen tekenen de sponsorovereenkomst. Josine Damen ziet erop toe (foto: Damen)

Damen tekent bij als founding partner Nederlands Dans Theater

redactie | zondag 14 oktober 2018
Scheepsbouw

Al tien jaar lang is Damen Shipyards Group een van de belangrijkse sponsors van het Nederlands Dans Theater (NDT). Onlangs tekende Damen opnieuw voor een driejarig founding partnerschap bij het dansgezelschap.

Kommer en Josine Damen zijn al lang bewonderaars van de gepassioneerde, internationale, innovatieve en dynamische geest van het NDT. Deze kwaliteiten vormen ook het hart van de Damen Shipyards Group. “Wij zijn buitengewoon trots op de langdurige samenwerking met Nederlands Dans Theater. De verbluffende techniek van de dansers, gecombineerd met de eindeloze energie en voortdurende vernieuwing van het gezelschap, blijft ons en de wereld verbazen."

Voor NDT is de voortzetting van dit partnerschap ook van grote betekenis. Dankzij de  significante steun, krijgt NDT de kans haar rol als vooraanstaand gezelschap in zowel binnen- als buitenland  te blijven vervullen.

In de hoogtijdagen van subsidietekorten in kunst en cultuur werd NDT - evenals vele andere culturele organisaties - genoodzaakt nieuwe vormen van cultureel ondernemerschap te onderzoeken en uit te voeren. Vanuit deze notie werd Damen in 2008 First Founding Partner van NDT en daarmee een van de belangrijkste sponsors van het gezelschap.

Partners Maritiem Nederland