Damen snijdt eerste staal voor LNG bunkerschip Eesti Gaas

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op de werf van Damen Yichang in China is het staal gesneden voor het eerste short-sea LNG bunkerschip voor het Estse gasbedrijf Eesti Gaas. Het 6.000 m3 bunkerschip - en haar toekomstige zusterschepen -  moet het gebruik van LNG als schone brandstof in de regio rond de Baltische Zee in een hogere versnelling brengen.

Tijdens de ceremonie in China werden de eerste secties van het 100 m lange schip van de LGC 6000 LNG klasse gesneden uit een 8 mm dikke staalplaat. Deze secties gaan deel uitmaken van de muur tussen machinekamer en LNG-opslagtank. De assemblage van het schip begint in mei en de installatie van de LNG-tanks is voorzien voor november. Na de sea trials zal het bunkerschip in de zomer van 2020 in Estland arriveren, waarna Eesti Gaas haar LNG-klanten kan gaan bedienen.

De LGC 6000 LNG-schepen beschikken over ICE klasse 1A certificering, waarmee ze het gehele jaar in de Finse Golf en het noordelijk deel van de Baltische Zee kunnen varen. Daarnaast verwerven ze een 'green ship'-notatie.

Sinds 2016 heeft Eesti Gaas haar LNG bunker- en transportcapaciteit uitgebreid om te kunnen voldoen aan de vraag van reders en industriële afnemers van LNG. Naar mate het gebruik van LNG als marinebrandstof verder momentum krijgt, zullen meer LGC 6000 LNG-schepen nodig zijn en operationeel worden, verwacht Eesti Gaas.

De bouw van de nieuwe bunkerschepen wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie in het kader van het Europese CEF Transport-programma.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland