Damen Marine Components levert stuursysteem voor Color Hybrid

Branche: Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Damen Marine Components (DMC) levert de stuursystemen voor de Color Hybrid, bij oplevering het grootste plug-in hybride schip ter wereld. Tijdens de NorShipping beurs, die vorige maand plaatsvond in Oslo, werd deze RoPax ferry gekozen als 'schip van het jaar'.

DMC levert een Timon klaproer dat zeer geschikt is voor RoPax veerboten die veel moeten manoeuvreren. Met zijn schuifbalksysteem en hoge hefprestaties zorgt het roer voor een soepele drukverdeling, terwijl drukpieken worden vermeden. Dankzij een lage weerstand is het bovendien mogelijk om energie te besparen.

Met zijn robuuste en compacte ontwerp is de roterende schoepenstuurinrichting Commander volgens DMC ideaal voor commerciële zeegaande schepen. Met slechts één bewegend onderdeel is een probleemloze, onderhoudsvrije werking gedurende meer dan 60.000 uur gegarandeerd. 

Sandefjord-Strömstad

De Color Hybrid wordt afgebouwd op de werf van Ulstein in Noorwegen en gaat varen voor Color Line, de grootste reder van het land, op de route van Sandefjord in Noorwegen naar Strömstad in Zweden. Met 160 m lengte en 27,1 m breedte kan de ferry meer dan 2.000 passagiers en 500 auto's vervoeren met een maximale snelheid van 17 knopen. Met een batterijpakket van 4,7 MW/h kan de veerboot 12 nautische mijlen op elektriciteit varen, mede dankzij een oplaadstation in Sandefjord. De plug-in hybride ferry krijgt een classificatie van DNV GL. 

Tijdens NorShipping 2019 werd de Color Line gekozen als schip van het jaar (foto: Color Line)

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland