Damen levert derde en vierde sleepboot aan Smit Lamnalco

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In november 2017 bestelde Smit Lamnalco vier sleepboten van het type ASD 3212 met een bollard pull van 80 ton bij Damen. Omdat de scheepsbouwer de schepen op voorraad heeft, lukte het om binnen een jaar alle vier sleepboten af te leveren. 

De 'SL Thunggun' en 'SL Irrong' zijn vorige maand aangekomen in de Australische havenstad Darwin. Vandaar vertrekken ze naar de Weipa bauxietmijn in de omgeving van Cape York Peninsula, Queensland, in het uiterste Noorden van Australië. De sleepboten gaan aan het werk voor Rio Tinto. Vanaf de terminals van de mijnbouwer gaan ze grote bulktankers die wekelijks bauxiet laden gaan assisteren. 

Smit Lamnalco, dat onder meer sleep- en havendiensten verricht in Australië, heeft een langdurige werkrelatie met Damen. Inclusief de nieuwe leveringen heeft het sleepboot bedrijf nu zestig schepen van Damen in zijn vloot.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland