Damen brengt duurzame ambitie in praktijk

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Damen Shipyards Group gaat zonnepanelen aanbrengen op al haar Nederlandse werven. In totaal zullen de zonnepanelen jaarlijks 12 MW aan duurzaam opgewekte energie opleveren, voldoende om te voorzien in 13 procent van de energiebehoefte van de scheepsbouwer.

In totaal komen er 42.000 zonnepanelen op de daken van de acht Nederlandse productievestigingen van Damen, die samen circa 75.000 m2 beslaan.

"Voor Damen is de lange-termijn visie belangrijk", zegt project manager Gerard Kornet. "Als familiebedrijf hebben we duurzaamheid en het doorgeven van het bedrijf aan de volgende generatie hoog in het vaandel staan. Wat we doen moet zowel rendement opleveren als in lijn zijn met de omgeving waarin we werken. We nemen voortdurend initiatieven die kunnen bijdragen aan een duurzame maritieme industrie."

Acht werven

De eerste werf waar de zonnepanelen zijn geïnstalleerd is Damen Shipyards Gorinchem West. Eind augustus volgen Damen Dredging Equipment Nijkerk en Damen Shipyards Hardinxveld. Voor het eind van het jaar zijn Damen Maaskant Shipyard Stellendam en Amels aan de beurt. Damen Verolme, Damen Shiprepair Rotterdam en Damen Shipyards Gorinchem East sluiten de rij. Tegen het einde van 2020 moeten ook deze drie werven zonnepanelen op het dak hebben.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland