Damen bouwt LNG-hybride RoRo-ferries voor Seaspan

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

"Onze ambitie is om binnen een jaar één of twee orders voor de bouw van grote RoPax-schepen binnen te halen", zei Chiel de Leeuw, sales director van Damen's nieuwe RoPax-divisie eind november 2018 in Maritiem Nederland. Begin juni maakte de scheepsbouwer bekend dat zij op de Mangalia-werf twee LNG-hybride RoRo-ferries gaat bouwen voor de Canadese ferry operator Seaspan.

Beide schepen worden 149 m lang en bieden 1.034 parkeermeters. Ze hebben 209 m3 LNG aan boord maar ook 2 MW aan batterijcapaciteit. De schepen krijgen een classificatie van Bureau Veritas en moeten in 2021 in de vaart komen. Damen Shipyards Mangalia begint nog dit jaar met de bouw.

Sales manager Leo Postma van Damen is trots dat een zeer betrouwbare ferry operator in zee gaat met de Nederlandse scheepsbouwer die nog geen grote track record heeft op het gebied van grote RoPax-schepen. "De bouw van deze dual-fuel hybride schepen is een veelbelovende start van het partnerschap met Seaspan Ferries."

Seaspan Ferries Corporation heeft meer dan honderd jaar ervaring met vervoer over zee en onderhoudt een dienst van en naar Vancouver Island. De ferry operator heeft al een aantal hybride veerboten in de vaart.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland