Cruiseschip Queen Elisabeth dokt bij Damen in Brest

Branche: Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Bij Damen Shiprepair Brest onderging het cruiseschip Queen Elisabeth twaalf dagen lang een reparatie- en refit-programma. Het schip maakt deel uit van de vloot van Cunard.

Het intensieve programma vond plaats in droogdok 3, met 420 meter lengte een van de grootste dokken in Europa. In totaal waren 250 mensen betrokken bij de onderhoudsbeurt van het in 2010 opgeleverde cruiseschip.

Naast het onderhoud van de stabilisatoren, ABB Azipods en bow thrusters werd een nieuw dubbel uitlaatgas reinigingssysteem geïnstalleerd. Verschillende hutten, gangen en de spa werden opnieuw gemeubileerd. De reddingsboten en -vlotten kregen een onderhoudsbeurt en de romp en de topsides van het schip werden opnieuw geschilderd.

De hele logistieke operatie verliep zo vlot dat het programma een dag vroeger dan gepland kon worden afgesloten. Op 27 november kon de Queen Elisabeth weer terugvaren naar haar thuishaven Southampton.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland