Coral EnergICE start met laadbeurten in Zeebrugge

Branche: Zeevaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De LNG-terminal in Zeebrugge voerde de eerste laadbeurten uit van de Coral EnergICE. Het pas gebouwde LNG-schip van rederij Anthony Veder komt voortaan regelmatig aanmeren om kleinschalige LNG-ladingen naar havens in Scandinavië te brengen.

De Coral EnergICE, dat beschikt over de hoogste ijsklasse 1A Super, is ontworpen om in alle weersomstandigheden in de vriestemperaturen van de Baltische Zee te varen. Het schip heeft een laadvermogen van 18 000 m³ en brengt heel het jaar door kleine LNG-ladingen naar noordelijke havens in Zweden en Finland.

Vraag naar LNG stijgt

Dankzij zijn gunstig emissieprofiel blijft de vraag naar LNG als alternatieve brandstof voor schepen en vrachtwagens voor langeafstandsvervoer stijgen. Door over te schakelen op LNG, stoten schepen zo goed als geen zwaveloxides (SOx) en fijnstof uit en verminderen ze hun CO2 uitstoot tot 25 procent en hun NOx-emissies met meer dan 80 procent. Ook wordt LNG in toenemende mate gebruikt om industriële vestigingen die niet op een gasnet zijn aangesloten te bevoorraden met een schonere energiebron.

"Vandaag zijn er in Europa ongeveer 100 schepen die op LNG varen. Dat aantal zal nog verdubbelen tegen 2020, wanneer wereldwijd voor de scheepvaart strengere normen voor zwaveluitstoot in werking treden. Om de markt voor kleinschalig LNG te ondersteunen, wordt volop nieuwe infrastructuur ontwikkeld", zegt Fluxys Belgium, operator van de LNG-terminal in Zeebrugge, in een recent persbericht.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 10-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland