Vlaggenschipterminal Contargo aan Nederrijn

Branche: Binnenvaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In Neuss opent Contargo haar uitgebreide en gemoderniseerde terminal voor de trimodale overslag van containers. 'Neuss' is hiermee de vlaggenschipterminal binnen de Contargo-groep en een hub voor de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen.

De oppervlakte van de terminal is bijna verdrievoudigd. in totaal is er nu 84.000 m2 beschikbaar voor de trimodale overslag van containers. Ook de infrastructuur is uitgebreid en het aantal kranen in Neuss nam toe tot vijf. Om twee treinen tegelijk te kunnen afhandelen is het spoor verlengd tot 1.400 meter. Verder kwamen er een nieuw afhandelingsgebouw, zeventien extra vrachtwagenplaatsen en 106 extra parkeerplaatsen voor personenwagens. De overslagcapaciteit van de terminal is verdubbeld tot 200.000 containers.

Overslagpunt aan Nederrijn

Door de uitbreiding kan Contargo de terminal in Neuss inzetten als een hub voor de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen. Als gevolg van de lange wachttijden voor binnenschepen in deze havens vaart Contargo sinds enige tijd alleen nog naar de grotere zeehaventerminals. Hierdoor wordt de omloopsnelheid van de binnenschepen verhoogd. 

Neuss is nu ook een van de modernste van de 24 terminals binnen de Contargo-groep. De extra ruimte voor vrachtwagens en de geoptimaliseerde processen bij het in- en uitchecken verminderen de druk op de wegen in de haven en zorgen voor een halvering van de doorlooptijd voor vrachtwagens op de terminal.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland