Boskalis en Van Oord tekenen contract voor Fehmarnbelt-project

Branche: Baggeren | Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

Op maandag 30 mei hebben Femern A/S en de Fehmarn Belt Contractors joint venture, bestaande uit Boskalis en Van Oord, het eerder aangekondigde contract in het kader van de aanleg van de Fehmarnbelttunnel getekend. Boskalis en Van Oord gaan een belangrijke bijdrage leveren aan de bouw van deze onderzeese tunnel tussen Duitsland en Denemarken.

Femern A/S, een dochteronderneming van het Deense staatsbedrijf Sund & Bælt Holding A/S, maakte 4 maart bekend van plan te zijn een omvangrijk contract in het kader van de aanleg van de tunnel toe te kennen aan het Fehmarn Belt Contractors-consortium. Dit consortium bestaat naast Van Oord en Koninklijke Boskalis Westminster NV uit het Duitse Hochtief AG en Ed Züblin AG.

De Fehmarnbeltverbinding tussen Denemarken en Duitsland wordt de langste weg- en spoortunnel ter wereld. Met een lengte van ruim 18 kilometer zal de afgezonken tunnel een vaste verbinding vormen onder de Fehmarnbelt en ruimte bieden aan een vierbaans snelweg en twee spoorlijnen. De totale begroting voor de aanleg van de tunnel is circa 6 miljard euro. De waarde van het contract bedraagt voor Boskalis en Van Oord beide circa 300 miljoen euro.

De tender voor de Fehmarnbeltverbinding bestond uit vier contracten: noordelijke tunnel, zuidelijke tunnel, baggerwerkzaamheden en landaanwinning ten behoeve van de tunnelverbinding, en de portalen en opritten voor de tunnel. De aard en omvang van de werkzaamheden voor Boskalis en Van Oord omvatten het baggeren van een tunnelsleuf in de zeebodem over een afstand van 16 kilometer waarbij verschillende soorten baggermaterieel zullen worden ingezet. Het gebaggerde materiaal zal worden hergebruikt voor de aanleg van een nieuw recreatie- en natuurgebied aan de Deense kant van de Fehmarnbelt.

Het contract is onder voorbehoud van het verkrijgen van de vereiste milieuvergunningen die nog door de Duitse overheid moeten worden verstrekt. Voor zover bekend zullen deze vergunningen niet voor 2017 worden verstrekt.

Hoe wordt de Fehmarnbelttunnel gebouwd:

Hoe ziet de Fehmarnbelttunnel eruit als hij klaar is:

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland