Concordia Damen bouwt riviercruiseschip voor A-Rosa

Branche: Cruise | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Concordia Damen gaat een cruiseschip bouwen voor de Duitse riviercruiserederij A-Rosa. Het schip moet in de lente van 2021 operationeel zijn en gaat varen in de Noordelijke Rijnregio, inclusief trips van Keulen naar Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brugge.

Het riviercruiseschip zal beschikken over 140 cabines, waaronder een aantal tweepersoons cabines met een balkon en gescheiden woon- en slaapruimtes. Daarnaast is er ruimte voor entertainment aan boord, een spa- en wellnessruimte met sauna, bubbelbad, ijsgrot, warmtebank en behandelkamers. 

"Met een lengte van 135 m, een breedte van 17,7 m en een vierde dek hebben we op het nieuwe schip de ruimte om niet alleen tegemoet te komen aan de verwachtingen van onze klanten maar deze ook te overtreffen", zegt Jörg Eichler, managing director van A-Rosa. 

"Onze innovaties op het gebied van zero emission elektrische aandrijving, hull optimalisatie en 'luchtsmering' vindt een natuurlijke weerklank bij een vooruitstrevende klant als A-Rosa", zegt algemeen directeur Simon Provoost van Concordia Damen. "We kijken er naar uit om onze kennis en vaardigheden toe te passen om te voldoen aan de wensen van de opdrachtgever."

Andrea Trevisan, senior vice president sales & marketing Damen Cruise, verwelkomt de opdracht voor de bouw van het eerste riviercruiseschip voor A-Rosa. "Het contract laat zien dat Damen Cruise een aansprekende propositie heeft voor de bouw van  zowel zeegaande als riviercruiseschepen."

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland