Chiel de Leeuw wordt commercieel directeur van Damen's RoPax-divisie

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Damen Shipyards Group heeft Chiel de Leeuw benoemd als commercieel directeur van haar nieuwe RoPax-divisie. De scheepsbouwer verbreedt zijn strategie en gaat zich ook toeleggen op het ontwerp en de bouw van grotere one-off schepen voor de offshore-, cruise- en RoPax-markt.

Damen verwacht een toename van de vraag naar grotere schepen (langer van 120 m) in de komende tien jaar. Marktcycli en de nieuwe emissieregels zorgen ervoor dat reders vaker retrofits van hun schepen en/of nieuwbouw overwegen.

De scheepsbouwer heeft voldoende kennis en ervaring in huis om de vereiste EEDI- en Safe Return to Port-voorschriften te ontwikkelen. Ontwerpbureau Knud E. Hansen, dat deel uitmaakt van Damen Shipyards Group, beschikt over ruime ervaring met het ontwerp van schepen van 200 meter en langer. De bouw van cruiseschepen en op maat gemaakte offshoreschepen zijn twee andere gebieden waar Damen zich de komende jaren op gaat toeleggen. 

Grote veerboten

"Damen heeft ook een trackrecord in het bouwen van grote veerboten zoals de Dokter Wagemaker voor TESO", zegt De Leeuw. "Onlangs hebben we nog twee 80 meter lange Damen 8017 RoPax ferries afgeleverd voor de provincie Newfoundland in Canada. Voor BC Ferries in British Columbia zijn twee Damen 8117 Road Ferries in productie. En voor het transport op de Great Lakes in Canada bouwen we twee volledig elektrisch aangedreven veerboten van 68 respectievelijk 98 meter."

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland