C-Job ontvangt order conceptontwerp Flettner Freighter | Maritiem Nederland
Nieuws
De Flettner Freighter, een ontwerp van C-Job Naval Architects.

C-Job ontvangt order conceptontwerp Flettner Freighter

Scheepseigenaar familie Switijnk heeft C-Job Naval Architects de opdracht gegeven voor het maken van een conceptontwerp van een 8.000 ton drogeladingschip waarbij twee Flettner rotoren de LNG voortstuwingsinstallatie ondersteunen.

C-Job liet begin september weten dat de combinatie van Flettner rotoren, LNG voortstuwing en een scherpe boeg uniek en baanbrekend is in de scheepvaart. De familie Switijnk is momenteel bezig met het vinden van verdere financiering om het schip te ontwikkelen en te laten bouwen.

De opdracht voor een schip met een draagvermogen van 8.000 ton (FF8000) volgt op het ontwerp voor de Flettner Freighter 4500 (FF4500), dat C-Job in het kader van het door de EU gefinancierde Interreg programma SAIL ontwierp. Het nieuwe ontwerp kent naast het grotere draagvermogen verschillende wijzigingen, waaronder twee Flettner rotoren in plaats van vier. Daarnaast wil de toekomstige scheepseigenaar het schip gaan voorzien van een LNG aandrijfinstallatie.

Het Finse bedrijf Norsepower dat Flettner rotors op de markt brengt, is nauw betrokken bij het conceptontwerp. Zo heeft dit bedrijf de milieuprestaties van het autoschip 'MS Estraden', dat met twee flettner rotoren is uitgerust en dat regelmatig Rotterdam aandoet onderzocht, en de resultaten zijn positief, men verwacht een flinke brandstofreductie.

Voor de FF4500 voorspelt C-Job een brandstofbesparing van 18 procent. Verantwoordelijk voor die besparing is het Magnus effect: het effect dat optreedt wanneer invallende wind afgebogen wordt door een in de juiste richting roterende cilinder en zo een voorwaartse kracht genereert.

>>> Lees meer over de Flettner Freighter (incl. verrassende VIDEO)

Partners Maritiem Nederland