Bouwwerkzaamheden zeesluis IJmuiden in beeld | Maritiem Nederland
Nieuws
OpenIJ bouwt geleidewanden waarin de diepwanden voor de tussendam worden gegraven (foto: RWS)

Bouwwerkzaamheden zeesluis IJmuiden in beeld

redactie | zaterdag 4 november 2017
Binnenvaart, Havenbedrijf Amsterdam

Rijkswaterstaat heeft een fotoreportage over de bouw van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden op zijn website geplaatst. Ook is een overzichtskaart van het bouwterrein te downloaden.

Na bijna honderd jaar is de Noordersluis in IJmuiden aan vervanging toe. Consortium OpenIJ, bestaande uit BAM-PGGM en VolkerWessels-DIF, is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren en gedurende 26 jaar onderhouden van de nieuwe zeesluis. De nieuwe zeesluis moet de bereikbaarheid van de haven van Amsterdam verbeteren door getij-onafhankelijk ruimte te bieden aan de nieuwe generatie middelgrote zeeschepen (cruiseschepen, bulkschepen, containerschepen).

Met een breedte van 70 meter, een lengte van 500 meter en een diepte van 18 meter, wordt de nieuwe zeesluis de grootste ter wereld. De bodemdiepte van het Noordzeekanaal (15,5 meter onder NAP) blijft overigens gelijk. De bouw is in 2016 begonnen; eind 2019 moet de nieuwe zeesluis beschikbaar zijn voor de scheepvaart.

De bouw van de nieuwe zeesluis vordert gestaag. Zo werd in oktober een begin gemaakt met de bouw van het nieuwe bediengebouw van het sluizencomplex.

Partners Maritiem Nederland