Boskalis zet biobrandstof in bij bouw Borssele Alpha

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Bij de aanleg van de exportkabel naar offshore windpark Borssele gaat Boskalis een mengsel van biobrandstof gebruiken. "Bij de aanleg van een duurzaam project als het Net op Zee Borssele wordt hiermee nog bewuster omgegaan met het milieu", zegt Marco Groot van TenneT.

Het Borssele Alpha wordt uitgevoerd in opdracht van TenneT en dient het Net op Zee te verbinden met het Nederlandse hoogspanningsnetwerk. Bij de aanleg zal Boskalis tot 30 procent biobrandstof bijmengen op de in te zetten schepen. Sinds half september vaart de grote sleephopperzuiger Prins der Nederlanden op biobrandstof, wat zorgt voor een forse CO2-reductie.

Samenwerking met GoodFuels

Met biobrandstofleverancier GoodFuels sloot de maritieme aannemer onlangs het 'Boskalis on Bio'-programma. Met dit programma zet Boskalis in op een CO2-reductie van 35 procent in de komende vijf jaar op materieel in Nederland. Uit diverse praktijktests van Boskalis is gebleken dat duurzame biobrandstof een CO2-besparing oplevert tot 90 procent versus fossiele brandstof en ook veel effectiever is dan alternatieven zoals varen op LNG.

Voor de aanleg van de Marker Wadden baggerde Boskalis zes maanden lang op een biobrandstofmengsel B50 bestaande uit 50 procent restproducten uit de papierindustrie hetgeen ook resulteerde in een enorme CO2-reductie. Naast schepen past Boskalis de brandstof nu ook toe op droog grondverzetmaterieel en vrachtwagens in Nederland.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland