Boskalis verwerft groot contract voor Stockholm Norvik Port

Een sleephopperzuiger van Boskalis. Foto: IHC

Branche: Baggeren, Havens | Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

Bagger- en offshorebedrijf Boskalis heeft een contract verworven van opdrachtgever Ports of Stockholm voor de bouw van een kademuur voor de nieuwe haven Stockholm Norvik Port in Zweden.

Het contract heeft een waarde van circa 60 miljoen euro. Het project gaat in het najaar van 2017 van start en zal naar verwachting in het voorjaar van 2020 worden afgerond.

Stockholm Norvik Port is een nieuwe haven voor containers en rollende goederen die in Norvikudden, 60 km ten zuiden van de Zweedse hoofdstad Stockholm, wordt aangelegd. De haven krijgt zeven ligplaatsen voor containerschepen en RoRo-schepen.

Boskalis gaat een kademuur met een lengte van 1.100 meter bouwen naar het ontwerp van de Zweeds havenautoriteit. De kademuur wordt tussen 16,5 en 10,5 meter diep. Een deel van de kademuur wordt aangelegd door zware, door Boskalis geproduceerde, prefab betonnen elementen te installeren met behulp van een grote kraan.

Tussen september 2016 en maart 2017 heeft Boskalis ook landaanwinningsactiviteiten uitgevoerd ten behoeve van de nieuwe Stockholm Norvik Port. In het kader daarvan baggerde Boskalis circa een miljoen kubieke meter materiaal met behulp van een verscheidenheid aan baggermaterieel.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland