Boskalis verwerft Duitse kabelinstallateur Bohlen & Doyen | Maritiem Nederland
Nieuws
In de markt voor offshore kabelinstallatie maakt Boskalis onder meer gebruik van kabellegger Ndurance (foto: Boskalis)

Boskalis verwerft Duitse kabelinstallateur Bohlen & Doyen

redactie | vrijdag 21 december 2018
Baggeren, Offshore Wind

Boskalis verwerft de offshore kabelinstallatieactiviteiten en het materieel van de Duitse onderneming Bohlen & Doyen GmbH (BoDo). Met deze overname versterkt het bagger- en bouwbedrijf zijn positie op het gebied van offshore kabelinstallatie en -reparatie in Duitsland.

BoDo, met hoofdkantoor in de buurt van Wilhelmshaven, is een gevestigde naam op de Duitse markt voor offshore kabelinstallatie en genereert een jaarlijkse omzet van 20 tot 30 miljoen euro. Boskalis financiert de overname uit de eigen kasstroom.

Naast de overname van materieel, ingraafapparatuur en personeel omvat de transactie een aantal kleinere commerciële en onderhoudscontracten. Het belangrijkste materieel bestaat uit drie grote kabellegbakken met een capaciteit van 800 tot 4.000 ton. Door de technische specificaties van deze bakken zijn ze bijzonder geschikt voor het installeren van exportkabels in beschutte wateren en voor de snelgroeiende markt voor kabelreparatie.

BoDo installeerde onder meer de kabels voor offshore windprojecten als BorWin 3, DolWin 3 en NordLink. Als onderaannemer voor Prysmian was BoDo betrokken bij de eerste fase van het project Ostwind voor 50Hertz. Onlangs heeft Boskalis het project Ostwind 2 aangenomen waarvoor BoDo goed gepositioneerd is om de nearshore activiteiten uit te voeren.

Voor Boskalis is de overname een welkome uitbreiding nu het bedrijf de afgelopen periode een reeks grote contracten in de wacht heeft gesleept.

Partners Maritiem Nederland