Boskalis verkoopt belang in Saam Smit Towage

Branche: Havens | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Boskalis verkoopt zijn belang in de joint venture Saam Smit Towage aan Saam De maritieme dienstverlener verwacht voor zijn belang in de joint venture 201 miljoen dollar in contanten te ontvangen.

De towage joint venture tussen Boskalis en Saam werd in 2014 gevormd en had destijds betrekking op de havensleepactiviteiten in Brazilië, Panama, Mexico en Canada. Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid en zijn efficiencyverbeteringen evenals commerciële synergieën gerealiseerd.

Tijdens gezamenlijke gesprekken hoe om te gaan met de meer competitieve marktomgeving zijn Boskalis en Saam tot de conclusie gekomen dat een volledige verkoop van het Boskalis-belang aan Saam het meest gunstig zou zijn voor beide partijen. 

De verkoop heeft geen gevolgen voor de belangen van Boskalis in de havensleepbedrijven Kotug Smit (actief in Europese havens) en Keppel Smit (Aziatische havens). In het financiële jaarverslag 2018 dat op 7 maart wordt gepubliceerd boekt Boskalis in totaal 200 miljoen euro af op de goodwill van de drie Harbour Towage joint ventures.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland