Boskalis blijft kralen rijgen

Branche: Baggeren, Offshore | Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

Na de mislukte overnamepoging van Fugro, neemt Boskalis nu de Britse tegenvoeter van Fugro over. Het steeds overnemen van bedrijven, kralen rijgen, blijft doorgaan bij het Papendrechtse concern.

Boskalis maakte deze week bekend dat het alle aandelen van de Gardline Group (Gardline) heeft verworven. Tot de voornaamste activiteiten van deze in het Verenigd Koninkrijk gevestigde onderneming behoren maritiem geofysische surveydiensten, milieu-gerelateerde surveydiensten en offshore geotechnische diensten.

Met deze overname geeft Boskalis invulling aan de strategische ambitie om een positie op het gebied van offshore survey op te bouwen, en wordt Boskalis een gespecialiseerde aanbieder van subsea geotechnische surveydiensten. Daarnaast vergroot Boskalis met deze activiteiten zijn positie in de hernieuwbare (wind)energiemarkt en in de vroegcyclische olie- en gasmarkt.

Gardline heeft een vloot van 15 surveyschepen en beschikt daarnaast nog over 25 kleinere boten, onder andere voor het vervoer van bemanningen en survey catamarans.

Voor de acquisitie wordt een bedrag van circa 44 miljoen euro betaald. Gezien de uitdagende vooruitzichten voor de korte termijn verwacht Boskalis niet dat de overname de eerstkomende jaren zal bijdragen aan het EBIT-resultaat. Boskalis laat weten dat ze zich met de transactie goed positioneert voor de toekomst als de eindmarkten zich naar verwachting zullen herstellen.

Gardline is een tweede-generatie familiebedrijf dat in 1969 werd opgericht, waarvan de belangrijkste vestigingen zich bevinden in het Britse Great Yarmouth. Daarnaast heeft de onderneming nog activiteiten in de VS, Brazilië en Singapore. Gardline heeft momenteel circa 750 medewerkers in dienst, waaronder 100 surveyors. Geografisch gezien is Noordwest-Europa de kernmarkt voor Gardline, waar het op het gebied van maritieme surveydiensten de voornaamste concurrent is van Fugro.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland