Bosch Rexroth test next generation gangway met Vroon

Branche: Offshore, Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Met behulp van lasersystemen, camera’s en motion reference units maakt Bosch Rexroth offshore gangways veiliger en efficiënter. Het bedrijf test de nieuwe systemen op de 'VOS Start', een walk to work schip van rederij Vroon dat is uitgerust met een zogenoemde 'next generation' gangway.

In samenwerking met specialisten van Bosch Corporate Research Center in Renningen (Duitsland) ontwikkelt Bosch Rexroth (add-on) systemen, berekenings- en verwerkingsmethoden. Om risico's die kunnen voorkomen bij het handmatig bedienen van offshore gangways te minimaliseren, is het belangrijk dat deze nieuwe features ook op zee worden getest.

Grotere window of operation

"Deze features zijn gericht op het vergroten van de window of operation, zeker bij uitdagende weersomstandigheden op zee", zegt Maarten Kuijpers, hoofd van de afdeling projectengineering bij Bosch Rexroth. "Bovendien ondersteunen ze ook toekomstige vereisten in andere toepassingen van bewegingscompensatie, zoals het aanlanden op zwevende windturbines of de overdracht van goederen en personen van schip naar schip."

Autonoom aanleggen

Met behulp van radar-, lidar-, camera's en motion reference units voor het ophalen van gegevens, verbonden met slimme software die gebruik maakt van sensor fusing algoritmen en machine learning, 'zien' offshore gangways hun relatieve positie ten opzichte van de docking locatie. Door deze input in te voeren in het besturingssysteem kunnen toekomstige offshore gangway-systemen geheel autonoom de juiste plek zoeken, benaderen en aanleggen, onder de meest extreme offshore-omstandigheden.

Testen op zee

Bosch Rexroth maakt gebruik van de nieuwste technologie op gebied van sensoren en software. Voor het testen werkt het bedrijf echter ook samen met andere partijen. "Innovaties zoals deze kunnen het best in een echte omgeving worden getest", zegt Kuijpers. "Om deze reden hebben we veel geluk dat Vroon ons deze mogelijkheid heeft geboden. Hun VOS Start, 's werelds eerste 'Walk to Work'-schip, heeft een next-generation Barge Master gangway aan boord, die speciaal voor deze gelegenheid is uitgerust met de vereiste camera's en sensoren en zodoende dient als de perfecte testopstelling."

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland